top of page

Dodik i Višković potvrdili: Srpska će u srijedu dobiti novu Vladu, većina ministara biće DEBITANTI

Narodna skupština Republike Srpske će u srijedu, 21. decembra izabrati novu Vladu Srpske, dogovoreno je danas sa sastanku lidera partije vladajuće koalicije, okupljene oko SNSD.


foto: Srpskainfo


Predsjednik SNSD Milorad Dodik je izjavio da nova Vlade treba da obezbijedi kontinuitet u razvoju Srpske i njenu stabilnost.


– Na sastanku stranaka članica vladajuće koalicije dogovoreno je da nova Vlada Srpske radi na obezbjeđivanju kontinuiteta sigurnosti radnih mjesta, da sarađuje sa okruženjem, vodi računa o novim projektima u energetici – rekao je Dodik.


On je naveo da će u Vladi Srpske, koja ima 16 ministarstava, biti desetak novih imena, među kojima su i oni koji nisu u političkim partijama.


Mandatar Radovan Višković se zahvalio na podršci predsjednicima partnerskih stranaka, te istakao da ima i širu društvenu podršku.


– Dobio sam podršku svih socijalnih partnera i nevladinih organizacija sa kojima sarađujemo i to me obavezuje da sastavim najbolji mogući kabinet – rekao je Višković.


Ipak, Višković nije spominjao imena budućih ministara, a i Dodik je rekao da “imena nema” i da će, kada ona budu poznata, javnost o tome biti obaviještena.

bottom of page