top of page

Dodik i Cvijanovićeva uputili saučešće povodom smrti Joke Milovanović: Žena velikog i hrabrog srca

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je saučešće porodici preminule Joke Milovanović, majke tri poginula borca Vojske Republike Srpske, naglasivši da je njenom smrću Srpska izgubila majku heroja."Sa velikom tugom primio sam vijest o smrti bake Joke koja je za Republiku Srpsku dala ono što je najdraže i najvažnije za svakog roditelja - tri sina, tri srpska borca Miodraga, Tripuna i Đoju, a nakon Odbrambeno-otadžbinskog rata sahranila je i četvrtog sina. Njeno srce više nije izdržalo svu patnju i majčinski bol", naglasio je Dodik.


On je naveo da je obaveza svih u Republici Srpskoj da nikad ne bude zaboravljena baka Joka, žena velikog i hrabrog srca koja je uprkos svim tragedijama i žrtvi koju je podnijela imala snage da živi, da se bori i svima pruži toplu ruku dobrodošlice.


"Primite izraze mog dubokog saosjećanja u vašoj boli, jer odlazak bake Joke je gubitak i za sve nas koji smo je poznavali, kao i sve iskrene i dobronamjerne ljude", poručio je Dodik u telegramu saučešća.


Saučešće je uputila i aktuelna predsjednica Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.


Ona je poručila da Srpska nikada neće zaboraviti majku heroinu i njena tri sina, srpske rodoljube koji su živote položili u temelje Srpske.


Cvijanovićeva je navela da je sa žalošću i neizmjernom tugom primila vijest o smrti Joke Milovanović, majke tri poginula borca Vojske Republike Srpske - Miodraga, Tripuna i Đoje.


"Sa posebnim pijetetom i dubokim poštovanjem, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, porodici Milovanović upućujem izraze saučešća", navodi se u telegramu Cvijanovićeve.


U Loparama je jutros u 90. godini preminula Joka Milovanović, majka tri poginula borca Vojske Republike Srpske - Miodraga, Tripuna i Đoje.


Baka Joka biće sahranjena sutra u 13.00 časova na porodičnom groblju u Mirosavcima u opštini Lopare.

bottom of page