top of page

Dodik: Hristovo Vaskrsenje promijenilo istoriju ljudskog roda

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima.



“Povodom nastupajućeg i sveradosnog praznika Vaskrsa upućujem srdačne čestitke i želim da ovo praznično vrijeme dočekate i provedete u duhu vjekovne tradicije našeg naroda”, rekao je Dodik.


Hristovo Vaskrsenje, naveo je Dodik, promijenilo je istoriju ljudskog roda.


“Čovjek je kroz Vaskrslog Hrista zadobio nadu i postao saučesnik u pobjedi dobra nad zlom. Posebno to razumijemo mi na ovom stradalnom prostoru, u Republici Srpskoj, Srbiji i gdje god da naš ponosni narod živi”, naglasio je Dodik.


Predsjednik Srpske je dodao da nas Vaskrsenje podsjeća na temeljne vrijednosti i istine našeg naroda.


“I da su graditelji uvijek jači od rušitelja, da su stvaraoci jači od uništitelja, utvrđuje nas u vjeri i ljubavi, u pravdi i istini, u porodičnim vrijednostima, u svakom dobrom i čestitom djelu”, rekao je Dodik u čestitki.


Dodik je dodao da je srpski narod okupljen oko Crkve.


“Okupljen oko Crkve i naše Republike Srpske, stvorene na stradanju u Donjoj Gradini, Јasenovcu, Prebilovcima, Ržanom Dolu, Starom Brodu, Kazanima, Podrinju, Petrovačkoj cesti i drugim golgotskim mjestima, srpski narod je uvijek imao snage da svakodnevno ulaže napore za opšti napredak i opstanak na ovim prostorima. Sa željom da ove praznične dane, provedete okupljeni oko svojih porodičnih zajednica i trpeza uz molitvu i zdravicu i za našu Republiku Srpsku, koja je glavni i jedini garant našeg opstanka, pozdravljam vas sveradosnim pozdravom: HRISTOS VOSKRESE - VAISTINU VOSKRESE!”, naveo je predsjednik Srpske Milorad Dodik u svojoj čestitki.

bottom of page