top of page

Dodik: Holokaust i stradanje Jevreja podsjetnik na istinsko zlo

Holokaust i stradanje Jevreja u Drugom svjetskom ratu vječna je rana i strašan podsjetnik na iskonsko zlo koje je željelo da izbriše jedan narod, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.Dodik je naglasio da je zato važno da njegujemo kulturu sjećanja i da kao srpski narod damo doprinos u obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta.


“I ove godine u organizaciji Jevrejske opštine Banjaluka planirane su brojne aktivnosti, a sutra će u sali Jevrejskog kulturnog centra biti održano memorijalno veče, gdje će biti pročitana imena banjalučkih Jevreja stradalih u Holokaustu”, naveo je Dodik u objavi na Instagramu.


Kako je rekao predsjednik Srpske, na Palati Republike biće upriličena video-projekcija od 18 do 20 časova kojom se svi pridružujemo kampanji #WeRemember, gdje ćemo i na ovaj način odati počast stradalim žrtvama.


“Na tamnoj pozadini biće prikazan broj koji predstavlja 6.000.000 Jevreja koji su stradali u Holokaustu”, napisao je Dodik.


Predsjednik Srpske pozvao je sve građane Republike Srpske da se pridruže ovogodišnjoj kampanji #WeRemember kako bismo zajedno poručili da nijedan čovjek i nijedna žrtva nikada neće biti zaboravljeni.

bottom of page