Dodik: Efikasna reakcija policije dokaz da u Srpskoj neće vladati bezakonje

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Policiji Republike Srpske na čelu sa Sinišom Kostreševićem na efikasnoj akciji koja je rezultirala hapšenjem nalogodavaca i osumnjičenih za ubistvo šefa kriminalističke policije iz Prijedora Radenka Bašića.


"Informisan sam da je riječ o licima za koja je Policija Republike Srpske odmah posumnjala da su počinioci, jer su brzo došli do sumnje ko je i nalogodavac i šta je motiv", rekao je Dodik za Srnu.


Na pitanje Srne da prokomentariše činjenicu da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske lišili slobode 20 lica koja se dovode u vezu sa teškim ubistvom policijskog službenika Radenka Bašića, Dodik je istakao da je ova akcija dokaz da u Republici Srpskoj neće vladati bezakonje, da niko nije iznad države i da će svako ko počini ovakvo ili bilo koje krivično djelo odgovarati.

"Porodici ubijenog policajca niko ne može nadoknaditi gubitak, ali on bi svakako bio strašniji da ubice nisu otkrivene i uhapšene", naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

Što se tiče tužilaca iz Prijedora i specijalnog tužilaštva Republike Srpske, Dodik je rekao da najmanje što bi mogli danas da urade jeste da podnesu ostavke iz moralnih razloga, a policija bi mogla da pokrene istragu o eventualnoj sprezi tužilaca i ubica u ovom slučaju.

"Ukoliko se ne povuku sami, razmislićemo dobro da li nam trebaju takvi tužioci. I znam, opet će neko reći da se miješam u posao koji nije moj, ali isto tako znam da ove ubice nisu uhapšene da bi se i te kako našao neko ko bi meni postavio pitanje kako još nisu pronađeni", rekao je Dodik.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je 21. marta iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.