top of page

Dodik: Drago mi je da je Blinken čuo za mene; Imovinu Srpske ne damo

Amerikanci ne staju s obrušavanjem na Republiku Srpsku i njene zvaničnike. Sada se upleo i američki državni sekretar. Entoni Blinken poredi poteze predsjednika Srpske Milorada Dodika, sa, kako kaže, “autoritarnim putem“ Vladimira Putina. Sve to podvodeći pod “brigu“ za građane BiH.“Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je on na autoritarnom putu predsjednika Putina. State department, kojeg zastupa Ambasador Marfi, se nastavlja zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost kakvu zaslužuju svi građani BiH”, rekao je američki državni sekretar Entoni Blinken.


Drago mi je što me porede s Putinom, odgovara predsjednik Republike Srpske.


Milorad Dodik kaže da je, zapravo, suština u lažnom informisanju ambasadora SAD-a u BiH Majkla Marfija o stanju u BiH i u pitanju imovine koje se Srpska nikada neće odreći.


Imao je Dodik šta da kaže i za podatke koje je dala američka ambasada o donacijama u Srpskoj od 1995. do danas. Poručuje, bolje da nisu dali ni dolar, a da se nisu tako i toliko miješali. Pita se da li je u tih 638 miliona dolara uračunat i osiromašeni uranijum koji su nam slali s neba, te da li to računaju kao investiciju u biološko razaranje srpskog naroda.


"Drago mi je što je taj Blinken čuo za mene, pa me komentariše. Drago mi je da sam na nekom njegovom dnevnom redu, a pogotovo mi je drago što smatra da sam toliko veliki da mogu da me uporede sa Putinom, koji je nesumnjivo lider jedne od najvećih zemalja na svijetu", poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.


Oglasila se ruska ambasada

Odgovaraju Blinkenu i iz ruske ambasade. Put ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji on naziva "autoritarnim", u stvari je put ka istinskoj nezavisnosti i suverenitetu.


"Ako se krene putem Bajdena onda se na kraju dođe degenerativnom bezumlju, kada se više ne pravi razlika između istine i laži sa licemjerstvom. Između demokratije i slobode sa jedne strane i ropstva i poniženja sa druge. I onda se počinje pričati sa prizracima i sa prazninom. Put Putina podržava ogromna većina stanovništva Rusije. Put Bajdena - rekordno nizak broj Amerikanaca", naveli sui z Ambasade Rusije u BiH.


Napadi na srpske zvaničnike usijali su se nakon donošenja Zakona o nepokretnoj imovini. Nastavljeni su kroz svaki potez Srpske da sačuva svoja ustavom zagarantovana prava. Posebno ih je, čini se, zaboljela nedavna odluka Vlade Srpske da prekine saradnju s američkom i britanskom ambasadom.

bottom of page