Dodik: Državničko obraćanje Vučića naciji

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je za Srnu da je današnje obraćenje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dokaz odnosa koje svaki ozbiljan državnik treba da ima prema suštinskim nacionalnim pitanjima.


,,U potpunosti podržavam napore Srbije i predsjednika Vučića, a posebno njegovo obraćanje na sjednici Skupštine posvećenoj Kosovu i Metohiji gdje je govorio i o nevjerovatnom licemjerstvu međunarodne zajednice kada se postavi pitanje paralele između Kosova i Republike Srpske te da se od zapadnih zvaničnika ne dobija odgovor na prosto pitanje kakve veze ima humanitarna katastrofa sa secesijom’’, naglasio je Dodik.


Dodik je ocijenio da je ovo prvi put da jedan predsjednik Srbije ima ovakav jasno izražen državnički odnos prema položaju Srba i srpskom nacionalnom pitanju.


,,Današnje Vučićevo obraćanje imalo je veliki odjek u Republici Srpskoj i veliko odobravanje njenih građana i srpski narod u Republici Srpskoj podržava njegove napore da se ostane na srpskom stanovištu da budemo svoji na svom, bez ugrožavanja tuđe slobode i tuđih nacionalnih, vjerskih kulturnih, ljudskih i drugih prava’’, istakao je Dodik.