top of page

Dodik: Degutantno da Džaferović poziva na robiju, a bio je svjedok zločina

Malo je degutantno da Džaferović poziva nekog na robiju, a bio je svjedok zločina i dozvoljavao zločin u kome su sječene glave srpskim vojnicima, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, reagujući na govor bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića da Dodik treba da bude uhapšen.


,,Imajući u vidu kakvo nam je pravosuđe, Džaferović nije ušao nikad u proces. Ja mogu samo da mu kažem, kada se govori u javnosti, mora se imati obraza i malo digniteta", rekao je Dodik.


Komentarišući izjavu Željka Komšića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH, da "neće dozvoliti da mu se otme komad zemlje", Dodik je istakao da, ako misli na Republiku Srpsku, to nije njegov komad zemlje.

,,Ako je iko ikome nešto oteo, onda je Komšić oteo pravo jednog konstitutivnog naroda na legitimno predstavljanje, pa se predstavlja kao Hrvat koji je to nije i zato su ga Hrvati u BiH i Hrvatska odbacila kao bilo kakvog legitimnog predstavnika", istakao je Dodik.


Prema njegovim riječima, Srpska nije komad zemlje Komšića.


,,On je bio veoma aktivan u (takozvanoj) Armiji BiH i dobio je `zlatni ljiljan`, a dobio ga je vjerovatno i zbog akcija koje je provodio protiv Srba, a vjerujem i Hrvata", rekao je srpski član Predsjedništva BiH.


bottom of page