top of page

Dodik: Dan Republike je integrativni praznik koji će se slaviti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će Srpska obilježavati i slaviti Dan Republike i da će centralna svečanost svake naredne godine biti održavana u drugom gradu, čime se želi pokazati da je to integrativni praznik koji predstavlja čitavu Republiku Srpsku.

Dodik je rekao da oni koji osporavaju praznik Republike Srpske mogu da rade šta hoće, a da će Srpska Dan Republike obilježavati i slaviti.


"Da li ga ne podržavaju `turisti` kakav je /Kristijan/ Šmit, to nas ne zanima. Mi smo naše odluke o tome donijeli i 9. januar se ne može pomjeriti", rekao je Dodik novinarima.


On je podsjetio da će ove godine svečani defile povodom 9. januara biti održan u Istočnom Sarajevu, dok će dan ranije u dvorani "Borik" u Banjaluci biti održana akademija, a nakon toga i prijem koji organizuju institucije Republike Srpske.


Dodik je najavio da će svake naredne godine centralna svečanost povodom Dana Republke biti održavana u drugom gradu, dodajući da se na taj način želi pokazati da je to integrativan praznik koji predstavlja čitavu Republiku Srpsku i da to podržavaju i građani.


Predsjednik Srpske je pozvao građane Istočnog Sarajeva i goste da 9. januara u tom gradu prisustvuju defileu bezbjednosnih i nevladinih organizacija povodom obilježavanja Dana Republike.

Commenti


bottom of page