Dodik: Brada u Oružanim snagama je u skladu sa vehabijskim standardima

Ustavni sud prihvatio je apelaciju Bakira Izetbegovića da pripadnici Oružanih snaga BiH mogu da nose bradu u skladu sa vjerskim opredjeljenjem.


,,Ja mogu da razumijem da se nosi brada u skladu sa ličnim opredjeljenjem, a ne vjerskim. Ako je to sa vjerskim opredjeljenjem, onda se brada nosi u skladu sa vehabijskim standardima", kaže Dodik i poručuje da je Republika Srpska u potpunosti u pravo sa zahtjevom da se redefiniše proča o Oružanim snagama.

,,Takav pristup će izazvati još više netrpeljivosti unutar OS BiH", komentarisao je Dodik odluku Ustavnog suda.


,,Koliko sam razumio, tamo postoji zahtjev da se odobri da žene mogu da pokrivaju lice u skladu sa vjerskim opredjeljenjem. Ja to nisam nigdje vidio, možda u nekim dijelovima svijeta. To nije dobro i mislim da je Ustavni sud odavno izgubio prava da presuđuje", rekao je Dodik.


Brada smije da se nosi u skladu sa vjerskim opredjeljenjima, a traži se da se ukine konstitutivnosti u izbornom ciklusu.


,,Ustavni sud favorizuje muslimane. Zato ćemo taj Sud vrlo brzo odbraciti i odbaciti njihove odluke", rekao je Dodik i poručio da dolazimo blizu kraja u mnogim pričama.

Dodik je govorio i o izaslaniku Velike Britanije koji je komandovao NATO snagama tokom bombardovanja Republike Srpske i Srbije i poručio da je riječ o čovjeku koji je skinuo uniformu i odlučio da demokratiju utjeruje na drugi način.