Dodik: Borci najzaslužniji za odbranu Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku Boračkoj organizaciji Republike Srpske /BORS/ povodom krsne slave - Mitrovdana, ističući da su borci ti koji imaju najveće zaluge u odbrani Republike Srpske i interesa srpskog naroda u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu."Ovo je još jedna od prilika da izrazimo priznanje i zahvalnost svim herojima koji su dali živote za Republiku Srpsku i ukažemo na značaj poboljšanja materijalnog statusa boraca, porodica poginulih boraca i ratnih-vojnih invalida. Dužnost i obaveza svih nas jeste da sistemski vodimo računa o svakom borcu, njihovim porodicama i potomcima", poručio je Dodik.


On je naglasio da njihova hrabrost, herojstvo i žrtva koju su podnijeli obavezuje sve u Republici Srpskoj da čuvaju i jačaju Republiku i da budu podrška porodicama poginulih boraca, ratnim-vojnim invalidima i demobilisanim borcima, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.


"Sadašnje i buduće generacije nikada ne smiju da zaborave da su borci u proteklom ratu odbranili Republiku Srpsku i sačuvali srpski narod", poručio je srpski član Predsjedništva BiH.