top of page

Dodik: Biće uložena dva miliona maraka u Semberiju

U Semberiju i njen ruralni razvoj biće uloženo još dva miliona maraka Vlade Republike Srpske. Najavio je to Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske poslije sastanka sa poljoprivredncima tog kraja. Iz najvećeg agrarnog budžeta do sad od 180 miliona maraka biće obezbjeđena domaća proizvodnja hrane.


foto: ATV


"U ovom trenutku imajući dobro isksutvo realizacije ta tri miliona za agrarni fond mi ćemo doznačiti još dva miliona", rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.


Republika Srpska proizvodi osnovne životne namirnice, ima ih dovoljno a snabdjevanje je redovno čulo se u Bijeljini. Radi na finalizaciji Pravilnika o raspodjeli podsticaja u poljoprivredi.


"Što se tiče samog pravilnika biće uvećan realno svima, po svim stavkama. Ostaje onih 500 KM što je Dodik obećao", rekao je Boško Radić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika Semberije.


"Bitno nam je da ovaj pravilnik bude rezultat dogovora, razgovora, prigovora kako god to nazovemo u bilo kakavoj formi poljoprivrednih proizvođača da bi što bolji efekat napravili sa ovih 180 miliona", rekao je Savo Minić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.


Semberski poljoprivrednici su na sastanku poručili da su zadovoljni ulaganjima u Semberiju i povećanjem agrarnog budžeta na 180 miliona KM. Kažu da vjeruju Dodiku i da im se uz pozitivne pomake vraća nada za očuvanje i jačanje agrara u Srpskoj. I tamošnji Agrarni fond ima, kažu, dobre rezultate.


"Agrarni fond je u ovoj godini dosta uradio 2,7 miliona je isplatio za 3.000 proizvođača, a rećemo da je prije tri godine startovao sa milion maraka i 1.100 poljoprivrednih proizvođača", rekao je Zlatan Lazarević, direktor Agrarnog fonda Bijeljina.


U Bijeljini napominju i da je potrebno nastaviti sa izgradnjom Drinskog nasipa u Semberiji. Kažu, već ono što je do sada urađeno spasilo je Semberiju nedavno od poplava.

bottom of page