Dodik: Biti protiv toga da Republika Srpska vrati svoje nadležnosti je vrhunski čin izdaje

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je vrhunski čin izdaje biti protiv toga da Republika Srpska vrati svoje nadležnosti.Dodik je, komentarišući napuštanje Narodne skupštine opozicije, rekao da oni već odavno kad je neka važna tema nestanu i da je to vjerovatno njihov način izvršavanja obaveza prema strancima koji su preuzeli koncept od Eskobara koji kaže da je razvio jedinstveni front odbrane Republike Srpske što je potvrdio prije dvije - tri sedmice i da oni smatraju da su sada više obavezni tim strancima nego Republici Srpskoj.


"Da bi pobjegli od odgovornosti za Republiku Srpsku onda pokušavaju da kažu da se ne slažu sa nama. Nemoguće da neko živi u Republici Srpskoj, a da se ne slaže sa onim da Republika Srpska vrati svoje nadležnosti i da Republika Srpska ima ono što je dobila. Osnovno je pitanje zašto mi ne možemo da dobijemo ono što je potpisano. Zašto, u čemu je problem? Oni to ne žele samo to ne smiju da kažu jer sloganstvo koje pokazuju je apsolutno degutantno", istakao je Dodik.


"Sinoć, čuo sam, nisam gledao, ali čuo sam komentare, vidio sam da su bili na toj BN televiziji koja ih očigledno drži i oni su obavezni BN televiziji više nego Narodnoj Skupštini Republike Srpske", kaže Dodik.


Dodik dodaje da toliko političkog luzerstva imati u sebi da o danu koji je važan i koji će sigurno ostati zabilježen kao jedan od važnijih u Republici Srpskoj, u njenoj istoriji, da primaju halospjeve Bakira Izetbegića o tome kako su dobri prijatelji probosanske političke koncepcije i kako im se zahvaljuje da su oni dobro postupili što nisu i ne brane Republiku Srpsku.


"Ovdje je problem što je neko od nas, između nas, spreman da tako nešto uradi, a onda ćete ih slušati kako je SNSD Milorad Dodik u koaliciji sa Bakirom, to je sve degutantno, to je sve ludilo", kaže Dodik.


On poziva ljude da pogledaju šta je bilo na BN televiziji i zaključe ko je sa kim u koaliciji.


"Juče je bila Narodna skupština za Republiku Srpsku. Pogledajte ko se borio i ko se nije borio i to je jednostavno", kaže Dodik.


Vrijeme će pokazati ko ostaje na koncepciji odbrane Republike Srpske, a ko je na koncepciji izdaje. Ako Bakir zahvaljuje za politiku Šaroviću i Borenoviću, onda je to izdaja za Republiku Srpsku.


"To ne može biti drugačije. Imate jednu potpuno iščašenu političku situaciju, potpuno jedno političko ludilo u kome se pokušava ovaj narod sluditi, ali moje iskustvo u 30 godina bavljenja politikom da narod veoma dobro slaže šta je šta", rekao je Dodik.


"To je motiv zašto mi ostajemo dosljednji politici i što ćemo ostati dosljedni upravo da oni ne dođu kako bi izvršili konačan cilj predaje Republike Srpske na tacni Bakiru Izetbegoviću".


Dodik je rekao da će do Nove godine biti imati dva - tri zakona, jedan se odnosi na imovinska pitanja, drugi se odnosi na završetak procesa vezanog za Agencije za ljekove, a treći na Visoki sudski tužilački savjet u kojima će se zakonom vratiti garancije Republici Srpskoj.