top of page

Dodik: BiH vratiti na ustavna podešavanja, Republika Srpska u neustavnoj BiH neće ostati

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas na konferenciji za medije da BiH treba vratiti na ustavno podešavanje i da Republika Srpska u neustavnoj BiH neće ostati i sve ćemo učiniti da ona takva ne ostane."Sve institucije i BiH zarobljene su spinovanjem koje dolazi iz Sarajeva, a to sam mogao da vidim i danas. Zaklinju se na Ustav, a onda odmah poslije govore nešto drugo. Naročito od gospodina Komšića", rekao je Dodik.


Dodik je poručio da je Komšić danas lagao i članstvu BiH u NATO i upozorio gospođu Željku Cvijanović da će vidjeti da u Predsjedništvu BiH nema ništa dobro.


"Lažno se zaklinju na Ustav, zalažu se za nešto drugo. Razvalili su sistem odbrane, obavještajnu službu. Mi poštujemo samo ustav. Sud i Tužilaštvo nemaju ustavnu osnovu, nametnuti su od strane visokih predstavnika. Rpeublika Srpska nije protiv toga da se dogovori djelovanje Suda i Tužilaštva, ali ne ovako" kaže Dodik i poručuje:


"Veoma brzo ćemo donijeti zakon prema kojem ćemo predstavnike na zajedničkom nivou obavezati da poštuju odluke NSRS i u skladu s njima da se ponašaju".


On je poručio da će pri formiranju vlade predočiti niz ekonomskih i socijalnih mjera koje će poboljšati tražište.


Takođe, naglasio je da nema evropskog puta BiH sve dok u Sarajevu sjedi visoki predstavnik, kao i strane sudije u Sudu BiH.

Comments


bottom of page