Dodik: BiH bezbjednosno stabilna, ali jedinstvena nikad neće biti


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, izjavio je da je BiH stabilna zemlja u bezbjednosnom smislu i da će tako ostati, ali da nije jedinstvena niti je ikada bila.On je u Sarajevu nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa ministrom za evropske i inostrane poslove Austrije Mihaelom Linhartom, rekao da je ovo bila prilika da se Linhtar upozna o stanju u BiH.


- Srpska nema namjeru da ruši teritorijalni integritet BiH, ali ima namjeru da vrati suverenitet koji je Ustav i Dejtonski sporazum dao Republici Srpskoj - poručio je Dodik.


Naveo je da je austrijski ministar pomenuo nekoliko termina, među kojima stabilnost i jedinstvo.


- Vjerujem da BiH ima stabilnost u bezbjednosnom smislu i da će tako ostati, bez obzira što neko stalno najavljuje neku priču o ratu. Јedinstvo BiH nema i to su isprazni zahtjevi, jer BiH nikada nije bila jedinstvena - poručio je Dodik.


- Srpska neće da bude u propalom konceptu Oružanih snaga BiH, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, indirektnih poreza. Upravo zato povući ćemo svoje saglasnosti - rekao je on.


Poručio je da bori za interese Srpske, ne ugrožavajući druge i dodao da Srpska neće da plaća iluzije, kao što su Oružane snage.