top of page

Dodik: Bez obzira na pritiske srpski narod je jedinstven

Bez obzira na sve pritiske srpski narod je jedinstven, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, gostujući na televiziji Prva.


foto: ATV


"Zajednički dogovor je jedinstvo srpskog naroda i srpske politike. Srpski narod je u prošlom vijeku bio izložen silnim stradanjem. Bez obzire na sve pritiske, srspki narod je jedinstven. Krajnje vrijeme je da kažemo svijetu šta su naši ciljevi u budućnosti, a to je srpsko jedinjenje. Ja ne odustajem od te priče. Nevolja je međunarodni faktor koji ne uvažava prisajedinjenje Srpske Srbiji. Moja ideja je da pokažemo svijetu da i mi imamo opcije. To je volja naroda. Mi političari moramo da slijedimo tu volju. U Republici Srpski je najčešće pitanje to, kada ćemo Srbiji. Republika Srpska ima veći pravni kapacitet nego Kosovo. Treba da se okupi srpska nacionalna, vjerska i politička elita oko toga. Evo recimo, po kojoj logici KiM podnosi kandidaturu za EU, a ne može Republika Srpska", istakao je Dodik te dodao:


"Na Kosovu se dešava jedna arogancija stranaca koja potpaljuje Aljbina Kurtija. Njima je situacija između Ukrajine i Rusije dobra prilika. Na kraju mislim da je ovo igra velikih koji pokušavaju da ponize Srbiju", naveo je Dodik.


Predsjednik Republike Srpske komentarisao je i odluku Srbije da vojsku vrati na KiM.


"Dobro je da to Srbija učini. Da vrati na scenu svoja prava. Sasvim je normalno da se krene s tim. Još jednom će se potvrditi da oni pokušavaju urušiti dignitet. Naši ljudi su na Kosovu izloženi teškoj situaciji. Oni traže samo povlačenje i ustupci. Trebamo zauzeti jedan stan i u Banjaluci i u Mitrovici. Ne mislim da je rat način rješavanja problema", kaže Dodik.


bottom of page