Dodik: Banjaluka je postala "slučaj" upravo Stanivukovićevim dolaskomSrpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Banjaluka nažalost postala grad "slučaj" upravo dolaskom Draška Stanivukovića na čelo grada.


"Izabran je za gradonačelnika, to nije sporno. Ali je u Banjaluci skupštinska većina formirana od sasvim drugog političkog spektra, nego što je onaj koji bi pratio njega. Imamo ozbiljan zastoj u Banjaluci, to je grad koji je postao "slučaj" upravo Stanivukovićevim dolaskom. Banjaluka je u zastoju, ne razvija se, nema ideja i to je jasno svima", kaže Dodik.


Prvi čovjek Banjaluke proteklih mjesec dana tema je žute štampe zbog svog druženja sa rijaliti učesnicama i ljetovanja od skoro mjesec dana na crnogorskom primorju. Lider SNSD-a ocjenjuje da je pojava Stanivukovića na političkoj sceni jednaka pojavi Belog Preletačevića u Srbiji i Ivana Pernara u Hrvatskoj koji su predstavom osvojili birače, a onda ih ti isti birači kaznili kada su shvatili da iza njih ne postoji politička ideja.


"Radi se o pojavi kao što smo gledali se Preletačevićem, Pernarom u Hrvatskoj. On iza sebe nema nikakvu ozbiljnu politiku, osim parade i poze koja se nameće kroz društvene mreže. To je politika u kojoj ne može da se nađe kontinuitet", rekao je Dodik.