top of page

Dodik: Šaroviću nije stalo do Republike Srpske, već do obećanog mjesta

Kada predsjednik SDS-a Mirko Šarović kaže "naši partneri su u Federaciji BiH", to znači da je on predao Republiku Srpsku i ako takvi ljudi dođu na vlast mi nemamo šta da tražimo ovdje, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik za RTRS.- Oni će to uraditi, oni su to već uradili, dogovorili su se. Napadaju nas zbog navodne saradnje sa /liderom SDA/ Bakirom Izetbegovićem, a mi niti smo kad bili u koaliciji, niti imamo nešto s njim. Izetbegović je bijesan što smo se mi ustavno ponašali pa nismo dozvolili da oni rasplamsaju svoje planove - rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.


Dodik je podsjetio na Šarovićevu raniju izjavu u Narodnoj skupštini Republike Srpske kada je rekao da neće da poštuje odluke najvišeg zakonodavnog tijela Srpske, dodavši da izjava o partnerima u FBiH predstavlja "vrhunac njegove karijere".


- Moji partneri nisu u FBiH, mi smo za moranje ovdje u BiH, jer sve i jedna partija u FBiH sanja, želi i nikada neće prestati da želi da ukine Republiku Srpsku. To su partneri Mirka Šarovića i njegovi saveznici. Takve ljude hoće Izetbegović, SDA i stranci - naglasio je on.


Dodik je rekao da je Šarović jasno poručio da bira Federaciju BiH umjesto Republike Srpske i njenih predstavnika koje su građani izabrali.


- Šaroviću nije stalo do Republike Srpske, nego do obećanog mjesta ministra za ekonomske odnose ili nekog drugog mjesta na nivou BiH jer se tamo osjeća dobro. Kad je bio u Savjetu ministara od strane muslimana je proglašen za najboljeg ministra. Što ja nikad nisam proglašen, a on jeste? Onda pričaju da Dodik sarađuje sa Izetbegovićem - rekao je Dodik.


Dodik je istakao da je Izetbegović njegov politički protivnik, protivnik Republike Srpske i srpskog naroda.


- BiH je naše neprijateljsko okruženje i Srbi moraju to da razumiju. To nije zbog Milorada Dodika. Dodik je učinio sve da Republiku Srpsku očuva na nivou koji je Ustavom zagarantovan, a ako Srbi podrže Šarovića i ljude oko njega, Republike Srpske nema za šest mjeseci - naglasio je Dodik.

bottom of page