Dodik čestitao Vučkovićevoj zlatnu medalju Srbije


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je direktoru Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Јasminki Vučković, dobitniku Zlatne medalja za zasluge za izuzetan doprinos u oblasti javnih, humanitarnih i zdravstvenih djelatnosti koju joj je uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Sretenja - Dana državnosti.Dodik je istakao da je i ovo priznanje još jedna potvrda o opravdanosti osnivanja ovog fonda koji je bio neophodan kako bi se brže pomoglo teško oboljeloj djeci čije liječenje zahtijeva intervenciju ustanova van Republike Srpske, te da je i Srbija prepoznala značaj njegovog postojanja, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.


- Osnivanjem ovog fonda sistemski je riješen problem liječenja najosjetljivije kategorije društva, naše djece, kojima je potrebno liječenje van granica Republike Srpske, a rezultati njegovog rada još su vidljiviji zahvaljujući Vašem predanom radu i trudu što dodatno potvrđuje i ovo visoko priznanje koje ste dobili od Republike Srbije - istakao je Dodik u čestitki upućenoj Vučkovićevoj.


On je naveo da su, zahavljujuću postojanju Fonda solidarnosti i odgovornošću i iskazanoj humanosti Vučkovićeve, djeca iz Republike Srpske dobila šansu da se liječe u svjetskim zdravstvenim centrima.


- Sa željom da što manje naših malih sugrađana ima potrebu za korišćenjem sredstava ovog fonda, da naši najmlađi budu zdravi i veseli, želim Vam profesionalni i lični uspjeh, kao i još priznanja koja će biti potvrda vašeg rada i humanosti - poručio je Dodik.


Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu osnovan je krajem 2017. godine i do danas je finansirano liječenje i dijagnostika za 365 djece u dobi do 18 godina. Za njihovo liječenje Fond je izdvojio više od 17 miliona KM.