top of page

Dodik čestitao Vučiću Dan državnosti: Srpsku i Srbiju vežu snažne i neraskidive veze

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svim građanima Srbije, povodom Dana državnosti Republike Srbije - Sretenja.


foto: RTRS


- Poštovani predsjedniče, povodom Dana državnosti Republike Srbije - Sretenja, zadovoljstvo mi je da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i poželim mnogo uspjeha u razvoju zemlje - naveo je Dodik u čestitki.


On je istakao da su svi u Republici Srpskoj izuzetno ponosni što je Srbija, sa Vučićem na čelu, svake godine ekonomski i politički sve jača i kao takva, veliki oslonac svim Srbima gdje god da žive.


- Srbija u Republici Srpskoj uvijek ima iskrenog i pouzdanog saradnika i prijatelja, jer nas povezuju snažne i neraskidive veze, bratska ljubav, zajedničko nasljeđe, porijeklo, prošlost, a vjerujem i svjetla budućnost - naglasio je Dodik.


Dodik je izrazio zahvalnost Vučiću i državnom rukovodstvu Srbije na nesebičnoj pomoći u proteklom periodu koja se ogleda u brojnim projektima realizovanim u Republici Srpskoj, kao i na novima sa kojima će, kako je naveo, nastaviti da stvaraju uslove za bolji život građana.


- Poštovani predsjedniče, sa najboljim željama za jaku, stabilnu i naprednu Srbiju, primite izraze mog posebnog poštovanja i uvažavanja - navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.


Srbija sutra obilježava Dan državnosti, ustanovljen u znak sjećanja na dva važna događaja iz istorije koja su se dogodila na Sretenje, 15. februara - Prvi srpski ustanak koji je izbio 1804. godine i proglašenje Sretenjskog ustava 1835. godine, koji predstavlja začetak moderne Srbije.

Comentarios


bottom of page