Dodik čestitao srpskim košarkašicama osvajanje titule
Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je košarkašicama Srbije osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, ističući da su zlatne djevojke ostvarile jedan u nizu velikih uspjeha kojim su pokazale da su najbolje u Evropi.


- Vašom sjajnom igrom još jednom ste nas učinili srećnim i ponosnim jer na najbolji način promovišete svoju zemlju i svoj narod. Mi iz Republike Srpske posebno smo ponosni na naše košarkašice koje su dio reprezentacije Srbije - istakao je Dodik.


On je naglasio da su evropske šampionke svojom majstorskom igrom i umijećem na terenu zlatnim slovima upisane u istoriju srpske košarke, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.


Dodik je ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije poželio mnogo uspjeha u daljim takmičenjima, izrazivši uvjerenje da će i dalje biti u vrhu evropske i svjetske košarke čime će svoje navijače u Republici Srpskoj i Republici Srbiji činiti srećnim i ponosnim.


Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sinoć je savladala Francusku u finalu Evropskog prvenstva 63:54 i drugi put u istoriji postala šampion Starog kontinenta.