top of page

Dodik čestitao Dan policije: Uvijek uz svoj narod, i dalje da budu garant bezbjednosti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku, povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, ministru unutrašnjih poslova Siniši Karanu, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske, sa željom da i dalje budu garant bezbjednosti, stabilnosti i vladavine zakona u Republici Srpskoj.„Policija Republike Srpske pokazala je nebrojeno puta do sada da je uvijek uz svoj narod, obavljajući najteže poslove i čineći to dostojanstveno i s toga je zadatak i obaveza institucija Republike Srpske da i dalje ulažu u nju kontinuiranim razvojem i unapređenjem njenih kapaciteta”, izjavio je Dodik.


On je ovu priliku iskoristio da pohvali pripadnike MUP-a za sve uspjehe koje su ostvarili u prethodnom periodu, te im je čestito na hrabrosti i odlučnosti u borbi protiv svih vidova kriminala.


“Na Dan policije, ali i svakog dana, trebamo da se sa posebnim poštovanjem sjetimo svih pripadnika MUP-a, koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku i ispisali svojim imenima svijetlu stranicu naše istorije. Uvjeren sam da ćete i u budućnosti nastaviti da se profesionalno i patriotski odnosite prema ovom časnom, ali odgovornom i teškom zanimanju, sve za sigurniji i bezbjedniji život naših građana“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.


I Cvijanovićeva čestitala Dan policije Republike Srpske


Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je 4. april - Dana policije ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniši Karanu, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.


"Povodom Dana policije Republike Srpske upućujem vam iskrene čestitke sa željom da nastavite da ostvarujete zavidne rezultate i predano i časno služite svom narodu.


S ponosom ističem da se Policija Republike Srpske, kao izvršna institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova, svrstala u red najboljih i najorganizovanijih policijskih agencija u regionu", istakla je Cvijanovićeva.


Ona je naglasila da samo stručno osposobljene i opremljene policijske strukture, mogu da odgovore izazovima modernog društva, očuvanju i zaštiti bezbjednosti građana, njihove imovine i ustavnog poretka Republike Srpske.


"U tom smislu, nastavljamo ulaganje u osposobljavanje, opremanje, kadrovsko jačanje, kao i unapređenje materijalnog položaja pripadnika policijskih struktura, kako bi svoje časnu i zahtjevnu profesiju obavljali još efikasnije", naglasila je Cvijanovićeva.


Ona je izrazila i duboko poštovanje i zahvalnost pripadnicima policije, učesnicima Odbrambeno-otadžbinskog rata, a posebno onima koji su dali svoje živote ili dijelove tijela za odbranu Republike Srpske.


Commentaires


bottom of page