Dodik: Čeka me važan put, slijede razgovori na važnoj adresi


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ga čeka važan put na adresu važnu za razgovore o posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da se razmatra vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj.


,,Posebna sjednica i materijali koji su dostavljeni biće održana. Mene čeka jedan važan put koji je za nas bitan, ali on ne uslovljava održavanje posebne sjednice, odnosno suštinu onoga o čemu ćemo razgovarati, nego je samo potreba da se i na tako jednoj važnoj adresi popriča još o tome. U svakom slučaju očekujem da će, kako je rečeno, nakon završetka ove redovne sjednice Kolegijum utvrditi datum kada će se održavati posebna sjednica", istakao je Dodik.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je on jedan od predlagača jedne tačke dnevnog reda i dodao da će biti na toj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Odgovarajući na pitanje novinara o postojanju jedinstva sa predstavnicima opozicije u Republici Srpskoj kada je riječ o posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske, Dodik, koje je i lider SNSD-a, kaže da je spreman da razgovara ako oni to žele.

,,Ostaje i ovo, možda i moj javni poziv da opozicija pozove na sastanak na koji ću se ja odazvati. Razgovaraćemo ako oni to žele, a nakon toga vam mogu reći da li ima ili nema jedinstva", rekao je Dodik.