top of page

Dodik će Putinu u Moskvi uručiti Orden za zasluge

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik će se u utorak 23. maja sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.Šef predsjedništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović je u intervju za RIA Novosti kazao da će Dodik Putinu uručiti orden.


– Da, predsjednik Dodik je odlikovao predsjednika Putina Ordenom za zasluge, između ostalog kao zahvalnost Rusiji za odgovarajuću podršku. On će ovaj orden uručiti tokom posjete – odgovorio je Perović na pitanje novinara.


Dodik je odluku o dodjeljivanju ordena Republike Srpske na ogrlici Vladimiru Putinu donio 8. januara ove godine.


– Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije. Ima zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom, ekonomskom, društvenom i privrednom rastu i razvoju – rekao je Dodik u Banjaluci na svečanosti dodjele odlikovanja.


O Ukrajini je rekao da Dodik neće pokretati tu temu, ali da će ako Putin bude to smatrao potrebnim sam informisati Dodika šta se dešava na ukrajinskom pravcu.


– Ako se Republika Srpska osamostali, to se neće dogoditi po planu. Nemojte misliti da je Milorad Dodik lud i da je naše rukovodstvo ludo. Oni su vrlo trezveni ljudi, vrlo ispravno procjenjuju situaciju. Ali ako Bošnjaci, ponavljam, potpomognuti svojim zapadnim mentorima, zapravo krenu u proces mljevenja BiH, kroz implementaciju nove doktrine koja se sada forsira, posebno iz Njemačke, koja Dejtonsku sporazum naziva zastarjelim. Predlažu promjenu uređaja – kazao je Perović.


Najavio je i da se nada skorom otvaranju ruskog konzulata u Banjaluci, prenosi Kliks.

bottom of page