top of page

Dobrovoljci u Ukrajini: Banjalučanin i Trebinjac ratuju na strani Rusa (VIDEO)

Dvojica muškaraca iz Republike Srpske, koji su trenutno u Ukrajini, i bore se na strani Rusa, intervjuisani su, a snimak je objavljen na društvenim mrežama. U snimku Banjalučanin i Trebinjac govore o tome zašto su u Ukrajini i šta rade.Prvo se predstavio mladić koji kaže da je iz Banje Luke te da je u decembru došao u Ukrajinu. Navodi da se do sada borio na Adevci i još mnogim drugim mjestima, toliko često da ne može zapamtiti sva mjesta.


“Krećemo se, dobre su akcije, pobjeđujemo. Uglavnom je sve polako, ali taktički i sa mozgom radimo”, rekao je neimenovani muškarac.


On kaže da nije imao vojno iskustvo od ranije, ali da su ga u Ukrajini sve naučili.


Odgovorio je i na pitanje šta mu kažu prijatelji iz Banje Luke povodom toga što je otišao da se bori za Ruse.


“Prijatelji u Banjoj Luci su sretni što sam tu, kažu mi ‘čuvaj ih to su naša braća, oni su nama pomagali, trebamo i mi njima’. Mi nismo došli ni zbog para, ničeg, nego zbog srca, jer znamo šta oni rade našim ljudima i mi jednostavno hoćemo da pomognemo”, naveo je.


Drugi mladić, Andrej V. je iz Trebinja i ima 21 godinu. Kaže da se nalazi u jedinici u kojoj je komandant Srbin te prepričava gdje je sve bio. Ističe da je došao zbog “patriotizma” i “državljanstva” jer bi volio ostati u ruskoj vojsci.“Bio sam u Lisičansku, tamo su mi zamrzle noge. Bili smo u zemunici nekoliko dana jer su pucali po nama, dobra im je artiljerija moram priznati. Pa sam bio mjesec u bolnici, u teškom stanju sam bio, drugi stepen, poslije toga sam došao u Donjeck i poslije toga na Avdejevki. Tu je bilo malo j***no, ali Bože zdravlja sutra idemo na novo mjesto”, kazao je.


Navodi da se njegova porodica u početku protivila govoreći mu da to nije njegov rat, ali da je on bio odlučan otići, prenosi Klix.

Comments


bottom of page