top of page

Dobra vijest za 17 najboljih studenata: Dogovorena posjeta u Beču

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović dogovorili su danas organizaciju studentske posjete u Beču za 17 najboljih studenata ovog Univerziteta.

Studentska posjeta biće realizovana tokom decembra, a plan je da se najbolji studenti završnih godina studija upisani u akademskoj 2022/2023. godini upoznaju o sadržajima odabranih gradskih, državnih i internacionalnih institucija sa sjedištem u Beču, kao i sa kulturno-istorijskim znamenitostima grada, saopšteno je iz banjalučkog Univerziteta.


U saopštenju se navodi da je u narednom periodu planirano da se radi i na raspisivanju konkursa za obavljanje stručne prakse studenata u Austriji, te na organizaciji gostujućih predavanja na Medicinskom fakultetu, kao i predavanja za studente SP Istorije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.


Iz banjalučkog Univerziteta su naveli da ostvaruju zavidnu saradnju sa visokoškolskim ustanovama u Austriji, te da postoji prostor za dodatno jačanje saradnje.


Izvor: BL portal

bottom of page