top of page

Dobitnici nagrada nisu dostojni gradonačelnikove Svečane akademije


"Dobitnici nagrada i priznanja, zaslužni građani naše Banjaluke ove godine, po prvi put neće biti dio Svečane akademije povodom Dana grada nego će nagrade dobiti dan ranije jer gradonačelnik Banjaluke nije pripremio pozorišni komad za to. Ti ljudi, koji su naš ponos, za Stanivukovića to očigledno nisu i time ne zaslužuju da budu dio Svečane akademije", poručio je danas predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.Gradonačelnik Banjaluke je samoincijativno i bez konsultacija odlučio da Dan grada obilježi 27. aprila na Svečanoj akademiji, što Ninković smatra ogromnim poniženjem prema žrtvama koje se dale živote za oslobođenje Banjaluke. Dobitnici nagrada i priznanja neće ove godine biti dio Svečane akademije povodom Dana Grada, nego će nagrade dobiti dan ranije, jer, kako Ninković tvrdi, gradonačelnik Banjaluke nije pripremio ,,pozorišni komad za to”.,,Niko tako nije ponizio Banjaluku kao Stanivuković. Drugo poniženje je dodjela Zlatnog grba gradonačelniku Modina u parku”, ističe Ninković i dodaje da je sinoć jedan od zaslužnih građana zaustavljen jer kako kaže čovjek nije znao ni kada ni gdje će dobiti svoju plaketu.


Ninković kaže da je dobio poziv deset minuta prije za uručenje nagrade gradonačelniku Modina, koji je odlikovan Zlatnim grbom Grada.,,Ja sam tek juče dobio poziv za Svečanu akademiju, tako da poniženja ne staju”, napominje Ninković i dodaje da dolazi u situaciju da se zbog ovakvih situacija stidi što je predsjednik Skupštine Grada.


,,Po ovome što je gradonačelnik priredio, ovi ljudi nisu zaslužni da budu dio Svečane akademije. Ovo moram da istaknem, jer sam dobijao pozive od njih da to ne radimo ili da im nagrade pošaljemo poštom, jer bi im to bilo manje poniženje”, tvrdi Ninković i zahtijeva da se dobitnici odlikovanja vrate na Svečanu akademiju. Ujedno dodaje da on kao predsjednik Skupštine Grada plakete neće potpisati do četvrtka.


Ninković je poručio da ukoliko gradonačelnik zaslužne građane Banjaluke ne vrati na Svečanu akademiju, ni on joj neće prisustvovati.


Comments


bottom of page