Do sada vakcinisano više od 3.000 pripadnika MUP-a


U Institutu za javno zdravstvo u Banjaluci danas su vakcinisani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, a procesu je prisustvovao i resorni ministar Dragan Lukač.Lukač izjavio je da je do sada vakcinisano više od 3.000 pripadnika MUP-a, od čega je najviše policijskih službenika.


"Više od 1.500 njih je primilo i drugu dozu vakcine, a još je mnogo njih koji čekaju vakcinaciju. Ovo je najbolji način da se borimo protiv pandemije, a posebno je značajno za pripadnike MUP-a, koji su svakodnevno izloženi brojnim kontaktima", rekao je Lukač novinarima.


Lukač je sve pripadnike MUP-a, ali i sve građane koji do sada nisu vakcinisani, pozvao da se vakcinišu i time zaštite sebe, svoje porodice i okruženje.


Direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković rekao je da je MUP jedno od ministarstava koje je najbolje organizovalo vakcinaciju svojih pripadnika.


"Nadam se da ćemo u MUP-u preći 60 odsto vakcinisanih, što bi bio zadovoljavajući procenat, imajući u vodi koliko su nam pripadnici MUP-a važni u funkcionisanju Republike Srpske", rekao je Zeljković.