top of page

"Do Nove godine, ali malo morgen" Mostić u Dervišima kao Skadar na Bojani, mještani nikom ne vjerujuNi manjeg mosta, ni veće ujdurme! Zbog mostića preko rječice Široke u banjalučkom naselju Derviši dešavalo se svašta: od pompeznih izjava do ne baš masovnih protesta. Jedino što se nije desilo je - završetak radova.Prvo je bilo da će mostić biti gotov do 1. decembra, pa onda da će ga završiti do Nove godine, ali mještani koji žive u komšiluku sumnjičavo odmahuju glavom.


– Malo morgen do Nove godine. Evo već danima nema radnika na mostu, sve stoji. Malo su se uzmuvali nakon što su se mještani pobunili, a Draško Stanivuković jedne subote, po kiši, posjetio gradilište. Par dana nakon toga sve je bilo po starom – kaže jedna mještanka Derviša.


Zbog spore izgradnje ovog mosta, preko kojeg vodi glavni put i trasa svih lokalnih autobuskih linija, mještani su se prije mjesec dana pobunili.


– Ovo se zove Široka rijeka, a to i nije rijeka, nego obični potok, a ni ovaj most nije most, nego malo veći propust. Ipak, grade ga već 4 mjeseca i kraj se tome ne nazire, a ljudi u današnje vrijeme stambenu zgradu naprave za manje od dva mjeseca – rekao je tada jedan od učesnika protesta, mještanin Milenko Savičić.

Iako je zbog gradnje mostića od centra grada saobraćajno “odsječeno” nekoliko hiljada građana, na protest je izašlo svega 17 mještana, kako tvrde upućeni, uglavnom aktivista SNSD.


Oni drugi, koji “navijaju za Draška”, svojih pet minuta su dočekali nešto kasnije, kada je gradilište promptno posjetio gradonačelnik Stanivuković i obećao da će sve biti završeno do Nove godine.


Stručnjaci su i tada upozoravali da je ovo obećanje nerealno, jer naprosto, kad se gradi betonom, mora proći bar 28 dana da se beton stegne.

bottom of page