top of page

DNS: Ako Vukanović nema para ni potpisa, evo mi ćemo pomoći, samo što nam suze nisu krenule

Slaven Dujaković i Dejan Kovačević iz dobojskog DNS-a očigledno su se našalili sa kandidaturom Nebojše Vukanovića, te su rekli su da ih je rastužila Vukanovićeva priča da se ne može kandidovati za člana Predsjedništva BiH zbog nedostatka novčanih sredsava, ali i potrebnih potpisa za kandidaturu.„Kad smo pročitali srceparajuću izjavu Nebojše Vukanovića samo što mi suze nisu krenule. Čitav naš regionalni odbor je potišten ovom tužnom pričom“, rekao je Dujaković.


Dujaković je rekao da su spremni učiniti dobro djelo te će pomoći Vukanoviću da bi se kandidovao na idućim izborima.


„Ako je gospodinu Vukanoviću toliko teško da skupi tih 5000 potpisa i ako je samo to razlog da se ne kandiduje mi smo spremni da mu sakupimo, i potpise i novac, pa nek se čovjek kandiduje. Učinićemo jedno humano djelo“, poručili su Dujaković i Kovačević.

Podsjećamo, Vukanović je objavio da su ranijih godina postojala dva nivo prijave, za nivo Narodne skupštine i predsjednika Republike Srpske, za koji je bilo neophodno 3.000 potpisa i 14.000 maraka, te nivo Parlamentarne skupštine i Predsjedništva BiH, za koji je bilo potrebno 5.000 potpisa i 24.000 maraka. Sada je uveden treći nivo – prijava za Predsjedništvo BiH košta 50.000 maraka i neophodno je 10.000 potpisa, dok je prijava za Parlament BiH sada razdvojena i košta 25.000 maraka.


„Zbog ovih izmjena, pooštravanja i povećanja uslova i takse na 50.000, Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića neće samostalno istaći kandidaturu za člana Predsjedništva BiH, jer je preskupo i kratak je rok“, rekao je Vukanović.


Novčana sredstva Vukanoviću i nisu toliki problem, već broj potpisa koji treba da skupi (10.000 potpisa) kako bi uopšte pristupio izborima s obzirom da je svjestan da nema toliku podršku građana su samo neki od komentara po društvenim mrežama: Šta će Vukanović uraditi s ponudom DNS-a ostaje da vidimo.

bottom of page