top of page

Dnevni horoskop

Horoskop za 17.11.2022.Ovan


Nećete dopustiti da vas razočarenja ili prepreke obeshrabre. Kada odredite ciljeve i prioritete, biće vam lakše. Imaćete premalo vremena za sve ono što želite obaviti i ono što drugi očekuju od vas. U večernjim satima biće vam prijeko potreban odmor. Dan je odličan za one koji žele reći: “Ne”, lošim navikama i početi zdravije živjeti.


Bik


Vaša sumnjičavost u ljubav i vjernost partnera je pretjerana. Savjeti prijatelja pomoći će vam da smjestite svoj problem u perspektivu, ali odluke morate donositi sami! Borićete se za svoja prava i suprotstavljati pojedincima koji prijete vašem miru. Nećete više ćutati i zataškavati probleme. Jasno i glasno izražavaćete svoje mišljenje.


Blizanci


Uspjećete u poduhvatima usmjerenim na ličnu promociju. Okolina će vaše akcije propratiti s odobravanjem. Predstavite svoje ideje na poslu i nazovite osobu koja vam se sviđa. Zbog povoljno uticaja Mjeseca, danas možete doživjeti uspjeh i ugodne, romantične trenutke.


Rak


Kao da ste tokom ovog dana u “praznom hodu”. Ništa se posebno podsticajno neće dešavati pa biste mogli da iskoristite vrijeme i da završite neku svoju, ličnu obavezu. Potreba za emotivnom sigurnošću je dosta jaka pa će se Rakovi okrenuti u potpunosti ka voljenoj osobi u drugom dijelu dana.


Lav


Suzdržanost će biti najbolji način zaštite od napornih ljudi. Mnogi će vam ići na živce, sve će vam smetati i željećete malo svog mira. Možda ste samo zasićeni poslom, obavezama ili situacijom u kući. Ukućani će vam mnogo toga zamjeriti.


Djevica


Bolje ćete se snalaziti u individualnim poslovima u kojima ćete biti prepušteni sami sebi, dok će timski rad nametati ograničenja i zahtijevati od vas neželjena prilagođavanja. Moguć je dodir s tuđim novcem, raspolaganje imovinom drugih ili korištenje pogodnih okolnosti. Neki će dobiti lijep poklon ili će nekoga obradovati poklonom.


Vaga


Sve je na vašoj strani, ali ćete se za uspjeh morati malo pomučiti i sami. Ako nešto želite, preuzmite inicijativu kako biste to i ostvarili. Ne dopustite da vas obeshrabre podmetanja sa strane. Završite projekat koji ste započeli, ostvarite ideje o kojima razmišljate.


Škorpija


Ne budite grubi prema kolegama ili strankama. Ništa ne prepuštajte slučajnosti, provjerite šta potpisujete i s kim ulazite u saradnju. Pasivnost će biti razlog vaših negativnih misli. Pokušajte nešto promijeniti, možda se početi više baviti sportom ili hobijima koje ste zanemarili. Okružite se ljudima s kojima volite razgovarati.


Strijelac


Spretno i brzo ispunjavaćete radne zadatke. Izvući ćete korist iz jednog razgovora, baš u trenutku kad zaključite da je sve krenulo nizbrdo. Slobodnima bi se moglo dogoditi i nešto više od nagovještaja i flerta, posebno ako su već uspostavili prijateljski kontakt sa simpatijom. Inicirajte susret, nemojte toliko biti neodlučni.


Jarac


Osjetićete umor, sve intenzivniju potrebu za samoćom i udaljavanjem od ljudi koji vas guše svojom ličnošću. Moraćete paziti kako komunicirate s bližnjima. Iscrpiće vas neredovna ishrana, sklonost porocima i brz način života. Moguć je veći dotok novca na vaš bankovni račun, ali i troškovi će da rastu pa pripazite.


Vodolija


Jasan cilj i pomno osmišljena strategija djelovanja obilježiće vaše akcije. Bilo da se radi o ljubavnom ili poslovnom životu, znaćete šta želite i kako to postići. Promišljaćete o kupovini namještaja i razmještaju radi estetike ili funkcionalnosti prostora. Pri tome će doći do izražaja sukob volje i karakterne razlike ukućana.


Ribe


Više ćete se truditi kako biste pronašli čvrsto uporište i riješili probleme iz prošlosti. Mogli biste pokazati nemarnost u praktičnim pitanjima i lakomisleno raspolagati novcem. Izbjegnite zamjerke s pojedincima na radnom mjestu, a posebno s nadređenima. Čuvajte se nesmotrenosti i brzopletosti.

bottom of page