top of page

Djever Jelene Trivić nepozvan došao na događaj pa se potukao sa još jednim Trivićem?

Djever Jelene Trivić, Đorđe Trivić došao je nepozvan na skup i pokušavao da provocira u lokalu ,,King'' u Jošavci, kod Čelinca. Inače rodnom mjestu muža kandidata za predsjednika Republlike Srpske. Nakon porozivki i provokacija, vlasnik lokala, i njegov rođak Ranko Trivić, pokušao je da ga smiri pa je došlo do tuče.Jelena Trivić objavila je na društvenim mrežama da njen djever napadnut od strane politčkih neistomišljenika te da je završio na UKC-u.


Đorđe Trivić je nakon incidenta upućen na UKC RS, radi ukazivanje ljekarske pomoći, te slijedi njegovo saslušanje radi utvrđivanja okolnosti događaja.


Inače Faktormagazin u štampanom izdanju još u četvrtak je najavio da ima informacije da se se spremaju incidenti kako bi se Jelena Trivić napravila žrtvom.


Prenosimo tekst u cijelosti:


„Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić sinoć je fizički napadnuta. Na nju je, dok je izazila na binu, tokom predizborne tribine nasrnuo muškarac…”


Ovako bi trebalo da izgleda scenario navodnog napada na Trivićevu. Iz izvora bliskih PDP-u saznajemo da će, najvjerovatnije, posljednjih dana kampanje, tim Trivićeve pokušati iscenirati fizički napad na PDP-ovu kandidatkinju, odnosno plasirati lažne vijesti u svrhu političke propagande. Slična matrica je već dobro poznata u predizbornim kampanjama.


U pitanju je uhodana shema koja se mahom koristi kada pojedini kandidati znaju da će doživjeti poraz ili dobiju istraživanja da im je rejting poljuljan. Recept pravljenja žrtve već je manje ili više primjenjivan i na ovim prostorima. Nekada su uspješno „napadnuti” kandidati u pravi čas pridobijali emocije birača i građana koji su do tada bili neopredjeljeni.


PDP je i ranije bio sklon ovakvim vrstama manipulacija, a sve na nagovor stranih savjetnika i osoba koje im vode kampanje.Izvor: Faktormagazin


bottom of page