Djeca iz Kosovske Kamenice posjetila Spomen-kompleks Gradinu

Djeca iz Kosovske Kamenice, njih 46, koja borave u Prijedoru u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", posjetila su danas Spomen-kompleks Gradinu, najveće stratište srpskog naroda u istoriji.


,,Djeca su prošla 800 kilometara da se upoznaju sa našom teškom istorijom i stradanjem i otići će bogatiji za jedno istorijsko teško saznanje i prenijeti svojim vršnjacim’’, saopšteno je iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.


Posebna radost djece je što je sa njima danas bila Biljana Čekić koja je u filmu "Dara iz Јasenovca" odgirala glavnu ulogu.


,,Nema vjerodostojnijeg mjesta na svijetu nego baš tu da je upoznaju na ovom tužnom i svetom mjestu. Bila mi je čast da joj lično uručim knjigu veliki projekat našeg Odbora `Humano srce Srpske` i zaželim dobro zdravlje i uspješnu karijeru’’, rekao je predsjednik Odbora Milorad Arlov.


Poklone djeci obezbijedio je ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Јaćimović i izvršni direktor preduzeća Elektrokrajina iz Banjaluke Rodoljub Topić.


Izvor: RTRS