top of page

Dječja graja odzvanjala Banjalukom: Najmlađi “nizali” nezaboravne uspomene na snijegu

Bijeli pokrivač ponovo je jutros oduševio najmlađe stanovnike Banjaluke. Samo jedan pogled kroz prozor bio je dovoljan da “zimska avantura” počne i u naselju Veseli brijeg.

Oblačenje skafandera, kapice, rukavice, čizmice i trk kroz vrata napolje… Ovako je počela nedjelja u ovom dijelu grada na Vrbasu. Mališani su se za par trenutaka skupili na njihovom omiljenom mjestu za igru i dali mašti na volju…

Pokazali su zavidno umijeće u pravljenju Snješka Bjelića, grudvali su se, sankali, a oni malo odvažniji su se čak i “okupali” u snijegu…


Društvo im je pravio i jedan četvoronožni ljubimac, a na igralištu nije nedostajalo ni igračkica koje su ovim malim, preslatkim ljudima upotpunile dan proveden pod vedrim nebom. Bijela “podloga” savršeno je škripala pod malim nogicama željnim što više razdraganih koraka po snijegu i što više nezaboravnih uspomena, bar što se ove zime tiče.

Ni roditelji nisu “sjedili skrštenih ruku”. Uživali su u pogledima na njihovu dječicu, a neki su se čak dosjetili i da savršen zimski dan “sačuvaju od zaborava”. Fotografijama, podrazumijeva se.

bottom of page