top of page

Dječaci sa Kosova koji su prošle godine ranjeni na Badnji dan ponovo došli po badnjak


Bez obzira na to što su na Badnji dan prošle godine ranjeni Stefan i Miloš Stojanović iz Gotovuše u opštini Štrpce rano jutros su otišli po badnjak.Upratnji članova porodice i predsjednika opštine Dalibora Jevtića posjekli su drvo i poslali poruku da je život pobijedio i da su odlučni u namjeri da ostanu na svom ognjištu i žive u miru.


Poštujući tradiciju i običaje prvi badnjak je jutros posjekao dvanaestogodišnji Stefan Stojanović, a nakon njega i Miloš.


Miloš Stojanović koji je prošle godine po povratku iz sječe badnjaka ranjen, ističe da je ovo veliki praznik i da je želeo da ga proslavi kako i dolikuje.


– I pored toga što se dogodilo prošle godine opet smo Stefan i ja došli po badnjak. Ipak je ovo naš najradosniji praznik, i mislimo da ga proslavimo kako dolikuje – rekao je Stojanović za Kosovo onlajn.


Predsjednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić svima je najprije čestitao praznik i poručio da zajedno šalju poruku da je život pobijedio i da žele da budu svoji na svome i žive u miru sa svima.


U sječu badnjaka su danas pošli i igrači vaterpolo kluba“ Tašmajdan“ iz Beograda koji su u okviru priprema za nastavak sezone smješteni u opštini Štrpce.


Podsjećamo, prošle godine na Badnji dan Stefan i Miloš Stojanović su ranjeni na ulazu u selo Gotovuša kada su se vraćali iz sječe badnjaka a na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj.


Današnji odlazak po badnjak obezbjeđivali su pripadnici kosovske policije.


Više na VIDEUbottom of page