top of page

Divne vijesti! Prikupljen novac za Viktora, dječaka-leptira

Novac za odlazak malenog Viktora Putice, dječaka-leptira, u Ameriku gdje će primiti najnoviju terapiju prikupljen je i mališan bi trebalo krajem decembra ili početkom januara otići u SAD.

Skupljeno je 640.000 evra, koliko je potrebno po procjeni “Kristal bioteka”, koji proizvodi terapiju za buloznu epidermolizu, rijetko genetsko oboljenje s kojim Viktor živi u živim ranama i teškim mukama od rođenja, jer mu koža puca i na najmanji dodir.


Najprije hvala svima na ogromnoj podršci i materijalnoj i moralnoj da naš sinčić ode u Ameriku i primi terapiju koja je za nas životna prilika. Taj novi gel, koji je registrovan samo u Americi, dakle ne i u ЕU, pomoći će da se na neko vrijeme zatvore Viktorove rane. Neizmjerno smo srećni – rekla je Milena Putica, Viktorova majka.


Ona navodi da još ne zna koliki će zaista biti troškovi primanja ove terapije u SAD, jer je 640.000 evra procijenjeno na osnovu prosječne kliničke slike djeteta oboljelog od bulozne epidermolize.


Tek kada Viktora pregledaju i urade sve analize znaćemo koliko dugo treba da prima terapiju, koja sedmično košta 24.500 dolara, a koja je procijenjena na godinu dana – navodi Milena.


bottom of page