top of page

Direktorica Doma zdravlja Banjaluka upozorila gradonačelnika: U problemu smo, nemamo novca

Dom zdravlja Banjaluka ima veliki problem, primorani smo da primimo veliki broj radnika, ali moramo donijeti značajne odluke, poručila je odbornica SNSD-a, i direktorica Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović na sjednici Skupštine Grada.“Iznos koji je Grad namijenio Domu zdravlja Banjaluka nije dovoljan”, ističe Todorovićeva.


Napominje da je ogroman teret kako na radnicima, tako i na građanima zbog situacije u kojoj se nalazi Dom zdravlja Banjaluka.


“Hoćemo li mi dalje razvijati i jačati Dom zdravlja ili pustiti da eto tako ide sve svojim tokom. Zato vas molim da svi dobro razmislimo kako obezbijediti veća sredstva za narednu godinu”, navodi Todorovićeva.


Ne krije da Dom zdravlja ima problem da završi i ovu godinu, kao i da ju je zabrinuo gradonačelnik kada joj je rekao da nema dovoljno novca.


Podsjećamo da Stanivuković, niti rebalansom budžeta za 2023. godinu, niti nacrtom rebalansa budžeta za 2024. godinu, nije mislio na Dom zdravlja, što je potvrdila i direktorica Doma zdravlja, Nevena Todorović.


Stanivuković je dodao da će pokušati kroz kredit "ispeglati potencijalnu dubiozu" u kojoj bi se mogla naći ova zdravstvena ustanova, ukoliko se sredstva ne pronađu.bottom of page