top of page

Direktor UKC Srpske, Vlado Đajić: ,,Međuljudski odnosi su na prvom mjestu''

Međuljudski odnosi na radnom mjestu utiču na život zaposlenih, na tim, na uspjeh Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, generalno. Jedna lijepa gesta upućena kolegama drastično mijenja percepciju atmosfere i radne klime.

Njegovanje međuljudskih odnosa koje promoviše doktor Vlado Đajić, važno je jer kvalitetna i topla radna atmosfera smanjuje nivo stresa kojem su zaposleni UKC Srpske izloženi svakodnevno.


,,Plata i napredovanje u oblasti zdravstva su tek druga instanca na skali prioriteta i nikako ne mogu biti kompenzacija za loše međuljudske odnose na radnom mjestu, ako ih ima'', navodi jedan od zaposlenih.


,,Pomoći kolegi u radnom zadatku ili samo donijeti vodu, jako utiče na izgradnju odnosa i povjerenja. U životu su veliki momenti važni, ali se dobri međuljudski odnosi grade od niza sitnica'', navodi jedan od tehničara zaposlenih na UKC Srpske.


Direktor UKC Srpske, prof. dr Vlado Đajić ističe kako su međuljudski odosi i stručnost zaposlenih ono čime se itekako može pohvaliti i čime je posebno ponosan, te kako nikada nije pravio razliku među zaposlenima, dodajući:


,,Svaki posao zahtjeva zalaganje i trud. Veliko poštovanje imam prema našim radnicima na održavanju higijene. Kad samo pomislim koliko napora treba da naš klinički centar blista od čistoće, sobe naših pacijenata, radni prostori naših zaposlenih, osjećam ogromno poštovanje prema našim spremačicama koje su bile bezrezervna podrška tokom najgorih trenutaka korona virusa, a idalje su. Hvala puno, ponosan sam na vas'', isitče Vlado Đajić.


Kada se brinemo o higijeni prostora u kojem radimo, zašto ne bismo brinuli o higijeni naših međusobnih odnosa.


bottom of page