top of page

Direktor “Beme” poručio: U Banjaluci bi neradna nedjelja bila greška

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” i odbornik SNSD-a u gradskoj skupštini rekao je da uvođenje neradne nedjelje u Banjaluci kao najvećem gradu u Republici Srpskoj ne bi bila dobra odluka.

Prema njegovim riječima, u posljednje vrijeme se vodi kampanja o neradnoj nedjelji koja se pretvorila u prikupljanje političkih poena od strane pojedinaca koji pokušavaju da pokažu kao da nešto rade.

,,Lično smatram da specifična zanimanja kao što su trgovac, novinar, zaposleni na televiziji, ugostitelji pri samoj svojoj odluci da se bave tim zanimanjem znaju da je to specifično zanimanje koje podrazumjeva rad vikendom. Međutim, trebalo bi posebno platiti te ljude koji rade nedjeljom ili im omogućiti da ne rade jedan dan u sedmici”, rekao je Umičević za banjaluka.net.

S tim u vezi, on je dodao da Grad Banjaluka više od 50 odsto budžeta dobija od PDV-a , što znači da taj grad živi od potrošnje i naveo primjer banjalučkih tržnih centara koji su nedjeljom puni kupaca, čak i onih iz regiona.

,,Zatvorili bismo prodavnice, ali bi radile benzinske pumpe i imale bi monopol, jer imaju skoro sve kao i prodavnice. Možda je to i lobiranje da bi to tako i bilo. Kao odbornik Skupštine grada Banjaluka neću biti za to da se ne radi nedjeljom, ali ću biti za to da se ljudi koji rade nedjeljom adekvatno plate ili da jedan dan u toku sedmice imaju slobodan”, istakao je Umičević.
bottom of page