Direktor Akvane ponovo krši zakon; Stanivukovićevo rukovodstvo pokazalo nestručnost


Još jedno rukovodstvo postavljeno od strane gradonačelnika Draška Stanivukovića pokazalo nestručnost. U Akvani je prethodnih dana izvršena vanredna inspekcijska kontrola na kojoj je utvrđeno netačno i nestručno vođenje knjiga zbog čega će biti podneseni i prekršajni nalozi. Do sada se jasno moglo zaključiti kako gradonačelnik Stanivuković čuva svoje „štićenike“ poput v.d direktora „Akvana“ Velibora Vukajlovića koji je odavno poznat javnosti po kršenju zakona.Inspekcijskom kontrolom je utvrđeno sljedeće:


01.07.2022. godine Dnevni list šanka iznosio je oko 6780,00 KM, što se nije slagao finansijski sa stanjem u Poslovnoj knjizi u kojoj je navedena cifra od 6.271,50 KM i sve to se nije slagalo sa popisom koji su inspektori izvršili. Inspekcijskom kontrolom utvrđeno je i spornih 4.748,50 KM na šta je potrebno dodati promet do momenta kontrole od 588,00 KM u iznosu od 5.336,50 KM. Prilikom kontrole utvrđeno je netačno vođenje poslovnih evidencija. U ovom slučaju inspekcija je utvrdila vrijednost manjka koji iznosi 935,00 KM.


Gdje je završilo skoro 1000 KM?


Stanivuković je Vukajlovića postavio za direktora kako bi izvukao preduzeće iz blokade, međutim Vukajlović je očigledno naumio da gradsko preduzeće gurne u ambis.


Podsjećanja radi Vukajlović je zbog neizvršavanja radnih zadataka i višestrukog i dugogodišnjeg kršenja radne discipline dobio je otkaz u februaru 2019. godine, a u martu iste godine Inspekcija rada je utvrdila da je ugovor o radu otkazan na zakonit način. Vukajlović se žalio i Okružni sud je odbacio njegovu žalbu.


Recent Posts

See All