top of page

DEVET DANA U HLADNJAČI Hoće li građani platiti sahranu monstruma iz Gradačca (FOTO)

Jedan papir, odnosno zvanična potvrda da Nermina Sulejmanovića niko ne želi sahraniti dijeli građane Gradačca od činjenice da će oni platiti sahranu monstruma koji je 11. avgusta počinio krvavi pir.Komemorativni centar Tuzla, u čijoj se hladnjači nalazi tijelo Nermina Sulejmanovića, već je poslao dopis lokalnoj zajednici, jer neko mora snositi troškove sahrane.


No, gradonačelnik Edis Dervišagić potvrđuje da su dobili dopis, ali da je on neformalnog karaktera.


Iz budžeta


– U njemu se navodi kako oni iz medija saznaju da porodica neće da preuzme tijelo. U toj varijanti očekuju da se Grad uključi. Odgovorili smo da očekujemo zvanične informacije po tom pitanju, nakon čega ćemo svakako svoj dio posla obaviti onako kako zakon nalaže – rekao je Dervišagić.


Međutim, zakon je u ovom slučaju jasan. Jedinice lokalne samouprave iz budžeta snose troškove sahrane ukoliko njegovi srodnici odbiju preuzeti tijelo. Jasnije rečeno, platiće ga građani Gradačca iz svojih džepova.


– Mi smo spremni da izvršimo svoje obaveze, isto tako tražimo i ono što nama pripada u smislu refundacije troškova. On mora biti sahranjen, nije nijedan ostao nesahranjen. S obzirom na činjenicu da se radi o ubici, očekujemo i dokumentaciju iz MUP i Tužilaštva da to možemo obaviti – kazao je Dervišagić.


Veliko zlo


Upitno je hoće li Grad uspjeti nadoknaditi te troškove jer niko od porodice ne želi ni da čuje za Sulejmanovića. Majka mu je umrla, a otac, kako je objavljeno u medijima, godinama s njim nije u kontaktu.


Ukoliko dođe do ovoga, radi se o još jednoj apsurdnosti, da ljudi kojima je monstrum toliko zla nanio, tri porodice u crno zavio, plaćaju njegovu sahranu.


Devet dana u hladnjači


Tijelo monstruma Nermina Sulejmanovića i dalje se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli, a još niko nije podnio zahtjev za njegovo preuzimanje, piše Avaz.


Ovu informaciju potvrdio je juče direktor Komemorativnog centra u Tuzli Faruk Latifagić. Ovo je već 12. dan od stravičnog zločina, a deveti otkako se tijelo ubice nalazi u hladnjači.

Komentar


bottom of page