top of page

DETEKTOVANI ILEGALCI: U toku raskrinkavanje pravnog džumbusa u Gradskoj upravi

U toku je 10. vanredna sjednica Skupštine grada Banja Luka. Sjednici ne prisustvuje gradonačelnik Draško Stanivuković već je na njegovo mjesto sjela njegova bliska saradnica i nesuđena zamjenica gradonačelnika Milada Šukalo.Sjednica je na samom startu započela burno gdje su odbornici skupštinske većine jednoglasno zauzeli stav da potpisnici u odjeljenjima Gradske uprave ne mogu biti predlagači i potpisivati akte u Gradskoj upravi direktno kršeći zakon.


Siniša Štrbac ne može potpisivati dokumente, a nije mogao pokrenuti ni disciplinski postupak jer nije načelnik odjeljenja u Gradskoj upravi, naveo je odbornik SNSD-a Srđan Amidžić.


,,Možemo zbog toga doći u probleme da izgubimo sudske sporove. Radi se nezakonito”, naglašava Amidžić, te zaključuje da je svima u interesu izabrati načelnike.


Kako je naveo SNSD-ov odbornik pitanje je trenutka kada će rukovodstvo Grada morati snositi odgovornst za ispravnost dokumenata s obzirom da su se na iste potpisivali potpisnici i time direktno kršili Zakon o lokalnoj samoupravi i upravi Republike Srpske u protekle tri godine.


bottom of page