Deponija pod snijegom: Stanovnici naselja Lauš mjesecima gledaju sramotu, nadležni ne reaguju (Foto)

Na našu adresu ponovo stiže pismo nezadovoljne Banjalučanke koja šalje fotografije nagomilanog otpada, koje mjesecima stoji na istom mjestu, samo je sada prekriveno snijegom.


Kamiona za odvoz nagomilanog smeća ni na vidiku, a samo nekoliko kilometara od centra grada nova deponija. Od Gradske uprave i gradonačelnika zahtijeva da se što prije trgnu i smeće koje se preliva preko i oko kontejnera konačno prikupe, jer, kako piše, ne zaslužuju ovakvo stanje kakvo je.


,,Ovo je zabrinjavajuće. Unazad nekoliko mjeseci molim da se ovo ruglo skloni. Zvala sam gospodina iz Čistoće, kao i komunalnu policiju. Vjerujte baš ih briga. Problemi sa smećem u našem naselju nisu od juče, traju već mjesecima. Ovo se ne smije dešavati, plaćamo komunalne usluge, i to veoma skupo. Ako komunalno preduzeće nije u stanju prikupljati smeće, šta je onda u stanju raditi'', rekla je mještanka ovoga naselja, koja se konstanto žali na nemar i neodgovorno ponašanje nadležnih preduzeća.
Naglašava da ima i onih koji su nemarni i koji ostavljaju smeće na svakom koraku, ali za takve, sistem kažnjavanja u Banjaluci ne postoji.


Higijenski uslovi u gradu odavno nisu baš sjajni. Poražavajuće je što nadležni ingorišu one kojima je stalo do čistoće u ovom banjalučkom naselju. Iako apeluju na odgovorne da uklanjaju krupni otpad, brdo smeća u Ulici Darka Jakmirovića na Laušu i dalje čeka da ga komunalci odvezu.


Na priloženim fotografijama koje nam šalje naša čitateljka možete vidjeti kakvo je trenutno stanje sa čišćenjem grada.