top of page

Deponija na Laušu; Savršeno stanište za glodare (FOTO)

U Ulici Petra Mećave, naselje Lauš niče nova deponija. Gradske službe, kao što se može vidjeti na fotografijama, ne odvoze smeće i krupni otpad na vrijeme te se pomenuti sedmicama nakuplja stvarajući pogodno stanište za glodare, ali i širenje zaraze."Nije ovo ništa novo. Svakodnevnica! Slika i prilika zelenog i uređenog grada. Ako je ovo uređenje koje nam nude, neka hvala, neka se sve vrati na staro, ovi noviteti nam ne trebaju. Kome oni uređuju grad? Građanima ili gmizavcima, pacovima i drugim životinjama? Toliko o tome da će redovno odvoziti. Odvukli kontejnere, ovo što je ostalo nedovoljno i svaki dan pretrpano", stoji u poruci koju nam šalje čitalac uz fotografije.


Lauš je samo jedno od naselja u gradu kao i van njega čiji mještani se svakodnevno žale na nagomilane infrastrukturne i komunalne probleme, a za koje gradske vlasti očigledno nemaju sluha.


I dok se Gradska uprava na čelu sa aktuelnim gradonačelnikom hvali istorijskim uspjesima, grad na Vrbasu se guši u smeću, koje oni koji su za taj posao uredno plaćeni novcem ogorčenih građana ne odvoze na vrijeme.

bottom of page