top of page

Deponija kod GOB-a; Mještani zabrinuti za zdravlje

U naselju Ada na samo par metara od Gradskog olimpijskog bazena danima stoji zapušten kontejner sa hrpom smeća, što se može vidjeti na fotografijama koje nam šalje naš čitalac. Prema riječima mještana pomenutog dijela naselja, komunalna služba je uveliko zakazala s obzirom da u ovaj dio ulice ne zalaze već danima i da je ovo skoro pa svakodnevna slika.Kako kažu ne znaju razlog ovakvog ponašanja i nemara prema građanima grada, ali ono što zasigurno znaju jeste da bi ubrzo moglo biti narušeno zdravstveno stanje svim mještanima u Adi, ukoliko se što prije ne riješe komunalni problemi.


“Ovo je sramota za jedan grad. Mi se svakodnevno gušimo u smeću, još sada kako dolazi toplije vrijeme biće nam sve teže podnositi nesnosan smrad koji se širi iz kontejnera”, riječi su ogorčenih mještana Ade.


Ako uzmemo u obzir da je u blizini GOB koji je najveća turistička i zabavna atrakcija, te ga redovno posjećuje veliki broj djece, ovakav prizor je itekako loš primjer za budućnost i razvoj djece.Podsjećamo, građani Banjaluke masovno upućuju žalbe Gradskoj upravi o deponijama u naseljenim područjima koji su počeli narušavati zdravstvenu bezbjednost sugrađana, međutim nadležni i dalje bez sluha za građane prvog reda.


bottom of page