top of page

Delegacija KiM posjetila UKC Srpske

Delegacija sa Kosova i Metohije predvođena direktorom Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica doc. dr Zlatanom Elekom i njegovim saradnicimna, te Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji posjetili su danas UKC Republike Srpske.Doc. dr Zlatan Elek upoznao je prof. dr Vladu Đajića sa trenutnim stanjem i funkcionisanjem KBC Kosovska Mitrovica, te izazovima sa kojima se susreću u svom svakodnevnom radu. Prof. dr Vlado Đajić predstavio je gostima dostignuća UKC Republike Srpske u prethodnom periodu koja se tiču implementiranih projekata, ulaganja u opremu i edukaciju kadra, a upoznao ih je i sa projektima čija je realizacija u toku, te budućim planovima.


Ovom prilikom generalnom direktoru prof. dr Vladi Đajiću gosti uručili su prigodne poklone iz manastira Gračanica, kao i ikone u duborezu.


“Danas su naši dragi prijatelji sa Kosova i Metohije u posjeti najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj. Počastvovani smo što su danas ovdje sa nama i izuzetno sam srećan što se i kroz medicinsku struku i nauku povezuju južna srpska pokrajina i Republika Srpska. Uvijek smo tu da pružimo punu podršku našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji“, rekao je prof. dr Vlado Đajić.

bottom of page