Dejana Radivojević student medicine sa 27 desetki u indeksu

Mlada kotorvarošanka Dejana Radivojević (22) završila je Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Kotor Varošu, a nakon Srednje medicinske škole upisuje Medicinski fakultet u Banja Luci, smjer Fizioterapija.U svom indeksu niže samo desetke , dosad 27.


Ovakav uspjeh rezultat je svakodnevnog truda i odricanja, nebrojanih dana provedenih u čitaonici, mnogo pročitane literature. Kada se, kao u Dejaninom slučaju, spoje ljubav prema nauci, stalna želja za intelektualnim napredovanjem i veliki trud, onda vrhunski rezultati ne mogu izostati.


„Kada radite i kada ste posvećeni zaista nemate osjećaj da se tako nešto dešava, ali znam da je za mene velika sreća i zadovoljstvo kada izađem na ispit i dobijem desetku. Naravno da je to poseban osjećaj, naravno da sam presrećna, ali u suštini, to je samo potvrda svih mojih dosadašnjih zalaganja i nešto što me motiviše da radim i usmjeravam se dalje da radim na istom planu, i na osnovu toga da se dalje usmjeravam i usavršavam“, rekla je Dejana.


Dejana je stipendista Ministarstva za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.


Veliku podršku ima od oca Milorada i majke LJiljane, te od starije sestre Bobane koja je uspješan student Tehnološkog fakulteta i mlađeg brata Mitra.