top of page

Deđanski: Dodik jači nego prije izbora

Politički analitičar Stevica Deđanski ocijenio je za Srnu da je narodni miting u Banjaluci pokazao da je poraslo povjerenje u predsjednika SNSD-a Milorada Dodika nakon osporavanja njegove izborne pobjede za predsjednika Republike Srpske, tako da je sada politički još jači nego prije izbora.Deđanski ne isključuje mogućnost da su na sinoćnjem skupu "Otadžbina zove" bili i neki koji su možda glasali protiv Dodika ili nisu izašli na izbore, jer su slušali slatke riječi opozicije, koja se krila iza odbrane nacionalnih interesa i svega što narod voli da čuje.


- Ali, čim su prošli izbori, krenuli su da ruše narodnu volju i počeli da se konsultuju sa onima koji srpskom narodu ne misle dobro, tako da je Dodik demonstrirao svoju moć i povjerenju u narodu i ubuduće će, vjerovatno, imati i veću podršku - rekao je Deđanski.


Komentarišući podatak da je narodnom skupu na Trgu Krajine bilo 50.000 okupljenih, Deđanski je rekao da ta masovnost pokazuje jedinstvo srpskog naroda u Republici Srpskoj.


- Narod razumije šta se dešava, a to je pokušaj da se pogazi volja građana, što oni ne žele da dozvole, čak ni oni koji nekada nisu saglasni sa nekim potezima vlasti. Ni oni ne žele da ih neko pod patronatom stranih sila ili zbog svoje sujete prevari - istakao je Deđanski.


Prema njegovoj ocjeni, masovnost skupa, poruke upućene sa mitinga i izborne pobjede Dodika za predsjednika Srpske i Željke Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH potvrđuju da građani Srpske prvenstveno brinu o nacionalnom interesu.


- Naravno, svima njima je želja bolji život, ali to ne može da dođe nauštrb nacionalnih interesa - naveo je Deđanski.


On smatra da je na Dodiku sada da opravda to povjerenje u narodu i da u narednom periodu popravi sve ono što su mu građani zamjerali.


- Ali, mislim da je situacija mnogo jasnija poslije katastrofalnih poteza Dodikovih protivkandidata, odnosno opozicije, koja je radila u interesu nekog drugog, a ne građana Republike Srpske. Zato je ovaj miting djelovao fantastično, jer je 50.000 okupljenih u Banjaluci isto kao kada bi se u Beogradu skupilo 500.000 ljudi - naglasio je Deđanski.


Veliki narodni skup "Otadžbina zove" održan je sinoć na Trgu Krajine u Banjaluci odakle je poručeno Centralnoj izbornoj komisiji BiH da je narod Republike Srpske izabrao svog predsjednika Milorada Dodika i da ne pokušavaju da to promijene.


Na skupu je pročitan i narodni proglas u kojem se poručuju da Republika Srpska neće antidejtonsku i antiustavnu BiH, niti BiH koja je samo po volji bošnjačkog naroda.

コメント


bottom of page