top of page

Darko Mladić: Tim ljekara ide u Hag, Ratko ima vodu u plućima i slabo srce

Sin generala Ratka Mladića, Darko, rekao je za ATV da od petka nema novih informacija o zdravstvenom stanju njegovog oca, jer se s njim nisu čuli tokom vikenda.„To nas sad prilično zabrinjava. To je zato što ili ne može da govori uopšte ili pošto je vikend. Oni imaju manje ljudi tamo, pa nije imao ko da uspostavi vezu i da mu donese telefon da bi mogao da se čuje s nama, zato što je on sada vezan za krevet i mora neko da mu prinese slušalicu“, rekao je Mladić za ATV.


Ratko Mladić je u pritvorsku bolnicu premješten u četvrtak, dodao je sin Darko i objasnio da njegov otac ima vodu u plućima i da mu je slabo srce.


„Mi smo dobili neke nalaze koji su djelimični, nisu potpuni i iz tih nalaza se vidi da je ozbiljno stanje, ali ako je odgovarajuće liječen da bi trebalo da bude sve u redu. Mi nemamo kompletnu sliku, ali nadam se da će u toku dana da nam pošalju te snimke i parametre koji nedostaju“, rekao je Darko Mladić.


On je objasnio da se trenutno ne bave mogućnošću da njegov otac dobije liječenje negdje drugo.


„Formirali smo tim od dva ljekara, jedan kardiolog i jedan pulmolog, koji treba da idu tamo i da izvrše preglede i da uvide to stanje na licu mjesta, da se vidi da li je to sve tako kako su oni usmeno rekli. Nakon toga vidjećemo da li ima potrebe za novim ljekarima i kakva je situacija. Tako da mi to liječenje van Haga nismo ni tražili u ovom trenutku“, istakao je Mladić i zaključio da će daljnje odluke zavisiti od izvještaja ljekara koji treba da pregledaju generala Mladića.

bottom of page