top of page

Danijela donirala više od 100 knjiga UKC-u: Želi da pacijentima olakša boravak u bolnici


Danijela Marjanović iz Čelinca donirala je Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske više od 100 knjiga iz lične biblioteke sa ciljem da pacijentima olakša boravak u ovoj ustanovi.Kako je istakla, na ideju je došla nakon što je u nekoliko navrata boravila na hospitalizaciji u ovoj ustanovi. Tom prilikom je uočila koliko je važno da pacijenti imaju preokupacije koje im mogu koliko toliko olakšati boravak u bolnici.


“Svjesna sam da knjige mogu ljudima da skrenu misli sa svakodnevne borbe sa bolešću. Godinama sam skupljala knjige koje sam pročitala i sada želim da pacijenti u vašoj ustanovi imaju na raspolaganju “naslove” koje sam donijela”, rekla je Marjanovićeva.


Vlado Đajić, generalni direktor Univeritetskog kliničkog centra Republike Srpske zahvalio se gospođi Marjanović na ovom humanom gestu i izrazio nadu da će se i drugi odlučiti na ovakve akcije.


“Mi smo imali nekoliko sličnih akcija. Darovane su knjige i slike, što je našim pacijentima, pored sve zdravstvene zaštite i njege koju pružamo zasigurno olakšalo boravak u bolnici. UKC Republike Srpske je najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj i samim tim imamo najveći broj hospitalizovanih pacijenata, tako da je ovaj gest izuzetno human. Posebno nam je drago kada naši pacijenti odu zdravi svojim kućama i nakon izvjesnog vremena nas ponovo posjete. A kada se još potrude da ovakvim humanim akcijama obraduju i druge pacijente, sreća je još veća”, rekao je Đajić.

댓글


bottom of page